Министерот Алити учествуваше на ,,Меѓународната регулаторна конференција 2022“во Охрид

Охрид, 17 мај 2022

Министерот за информатичко општество и администрација Адмирим Алити денеска учествуваше на ,,Меѓународната регулаторна конференција 2022“, во Охрид, во организација на Агенцијата за електронски комуникации(АЕК).

Во своето воведно обраќање, министерот Алити ја истакна важноста од соработката меѓу владините институции, академската заедница и приватниот сектор и говореше за потребата од соработка меѓу државите, за успешно спроведување на процесите.

Дводневната конференција се одржува под слоганот: ,,Предизвици кон гигабитното општество“, и овозможува широка платформа за конструктивни дискусии меѓу учесниците и сите засегнати страни.

Учесниците имаат можност да разменат искуства и да дискутираат за современите технологии и новите трендови. Меѓу темите за коишто се разговара, се тековните состојби на пазарот, регулатори, анализи и предизвици во однос на роаминг услугите, 5г технологија, сајбер безбедност и безбедносни стратегии, широкопојасен интернет.

МИНИСТЕР

Министер за информатичко општество и администрација

Search form

» Стратегија за отворени податоци 2018-2020

» Национална стратегија за сајбер безбедност на Република Северна Македонија 2018 - 2022

» Стратегија за реформа на јавната администрација 2018-2022 година (лектура во тек)

» Акциски план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Нацрт Годишен извештај за спроведување на акцискиот план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2021 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2020 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2019 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2018 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2017 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2016 година

» Водич за давање повратна информација до јавноста за резултатите од процесите на подготовка на закони