Заменик министерот Александар Бајдевски учествуваше на работен состанок во АЕК, посветен на можностите за намалување на роамингот со Бугарија

Скопје, 28 април 2022

Можностите за намалување на цените за роаминг-услугите помеѓу Република Северна Македонија и Република Бугарија, беа тема на денешниот работен состанок на којшто учествуваше заменик министерот за информатичко општество и администрација Александар Бајдевски и Дилјан Берковски, заменик министер за транспорт и комуникации на Бугарија.

На состанокот, кој се одржа во просториите на Агенцијата за електронски комуникации, учествуваа и директорот на АЕК Јетон Акику, како и експерти и високи претставници од двете земји.

Соговорниците разговараа за идните планови и активности, при што се согласија дека намалувањето на цените во роамингот ќе биде во корист на двете земји и ќе донесе бенефит кај граѓаните и бизнисите.

МИНИСТЕР

Министер за информатичко општество и администрација

Search form

» Стратегија за отворени податоци 2018-2020

» Национална стратегија за сајбер безбедност на Република Северна Македонија 2018 - 2022

» Стратегија за реформа на јавната администрација 2018-2022 година (лектура во тек)

» Акциски план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Нацрт Годишен извештај за спроведување на акцискиот план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2021 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2020 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2019 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2018 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2017 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2016 година

» Водич за давање повратна информација до јавноста за резултатите од процесите на подготовка на закони