Работен состанок со висока претставничка на Европската радиодифузна унија

Скопје, 27 април 2022

Министерот за информатичко општество и администрација Адмирим Алити денеска оствари работен состанок со Радка Бетчева, раководител за односи со членки и комуникации за Источна Европа, во Дирекцијата при ЕБУ(Европска радиодифузна унија).

На состанокот се разговараше за реорганизација на администрацијата, состојбите со јавниот медиумски сервис МРТВ, предизвиците поврзани со реорганизацијата на администрацијата, како и за потребата од измена на законите и идните планови во овој контекст.

Министерот Алити и се заблагодари на Бетчева за посетата и за подготвеноста да помогне во овој процес. Комуникацијата и понатаму ќе се одржува на редовно ниво, се согласија соговорниците.

МИНИСТЕР

Министер за информатичко општество и администрација

Search form

» Стратегија за отворени податоци 2018-2020

» Национална стратегија за сајбер безбедност на Република Северна Македонија 2018 - 2022

» Стратегија за реформа на јавната администрација 2018-2022 година (лектура во тек)

» Акциски план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Нацрт Годишен извештај за спроведување на акцискиот план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2021 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2020 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2019 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2018 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2017 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2016 година

» Водич за давање повратна информација до јавноста за резултатите од процесите на подготовка на закони