Министерот Алити присуствуваше на примопредавањето на ректорската функција на Универзитетот ,,Мајка Тереза“

Скопје, 26 април 2022

Министерот за информатичко општество и администрација Адмирим Алити денеска присуствуваше на свеченото примопредавање на ректорската функција на Универзитетот „Мајка Тереза“ во Скопје.

Министерот Алити во име на Владата му се заблагодари на досегашниот ректор д-р Азис Положани за неговото работење од  основањето на Универзитетот до денес, а воедно, му посака голем успех на новиот ректор, академик Изет Зеќири. Притоа ја истакна поддршката за Универзитетот, меѓу другото и во однос на квалитетот на образованието како и унапредувањето на капацитетите за научни истражувања.

,,Ние како Влада, сме партнери на Универзитетот ,,Мајка Тереза “ во постигнувањето на овие цели“, истакна министерот Алити.

МИНИСТЕР

Министер за информатичко општество и администрација

Search form

» Стратегија за отворени податоци 2018-2020

» Национална стратегија за сајбер безбедност на Република Северна Македонија 2018 - 2022

» Стратегија за реформа на јавната администрација 2018-2022 година (лектура во тек)

» Акциски план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Нацрт Годишен извештај за спроведување на акцискиот план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2021 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2020 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2019 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2018 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2017 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2016 година

» Водич за давање повратна информација до јавноста за резултатите од процесите на подготовка на закони