Работна средба со Здружението на новинари на Македонија(ЗНМ) и Советот за етика во медиумите(СЕММ)

Скопје 20 април 2022

Министерот за информатичко општество и администрација Адмирим Алити денеска оствари средба со Младен Чадиковски, претседател на Здружението на новинари на Македонија(ЗНМ) и со Катерина Синадиновска, претседателка на Управниот одбор на СЕММ.

Меѓу темите на коишто се разговараше беа можностите за соработка и состојбите во медиумската сфера.

Министерот Алити потенцираше дека е подготвен да помогне и придонесе за поддршка и заштита на медиумите коишто промовираат културни и едукативни вредности.

Соработката и конструктивните работни средби ќе продолжат и во иднина.

 

МИНИСТЕР

Министер за информатичко општество и администрација

Search form

» Стратегија за отворени податоци 2018-2020

» Национална стратегија за сајбер безбедност на Република Северна Македонија 2018 - 2022

» Стратегија за реформа на јавната администрација 2018-2022 година (лектура во тек)

» Акциски план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Нацрт Годишен извештај за спроведување на акцискиот план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2021 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2020 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2019 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2018 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2017 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2016 година

» Водич за давање повратна информација до јавноста за резултатите од процесите на подготовка на закони