Министерот Алити, реализира неколкудневна посета на Талин, Естонија

13 април 2022

Денеска, како дел од посетата на Талин, Естонија, Министерот за информатичко општество и администрација, Адмирим Алити имаше средба со генералниот директор за информации (GCIO) и заменик генералниот секретар за дигитален развој во Министерството за економски прашања и комуникации, Luukas Kristijan.

 

Во фокусот на состаноците и разговорите беа прашањата за сајбер-безбедност, интероперабилност, потоа информации од е-здравство и е-избори. Исто така се одржаа средби во Министерството за правда и во Министерство за економски прашања и комуникација на Естонија.

Оваа посета се реализира на покана на Фондацијата Метаморфозис, овозможена преку програмата Зголемување на граѓанското учество во дигиталната агенда - ИЦЕДА, имплементирана од Фондацијата Метаморфозис.

 

МИНИСТЕР

Министер за информатичко општество и администрација

Search form

» Стратегија за отворени податоци 2018-2020

» Национална стратегија за сајбер безбедност на Република Северна Македонија 2018 - 2022

» Стратегија за реформа на јавната администрација 2018-2022 година (лектура во тек)

» Акциски план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Нацрт Годишен извештај за спроведување на акцискиот план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2021 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2020 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2019 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2018 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2017 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2016 година

» Водич за давање повратна информација до јавноста за резултатите од процесите на подготовка на закони