Работна средба со постојаниот претставник на УНДП, Армен Григоријан

Скопје, 7 февруари 2022

Министерот за информатичко општество и администрација Адмирим Алити одржа работна средба со постојаниот претставник на УНДП, Армен Григоријан.

На средбата стана збор за соработката со УНДП и нивната експертиза во областа на дигитализацијата, со фокус на Дигиталната Агенција и процесите на дигитализација низ општините. Како посебна точка беше дискутирана и потребата за  поддршка на предлогот за подготвување на иден нацрт- Закон за вештачка интелигенција (AI).

Министерот Алити се заблагодари за помошта и поддршката што во континуитет ја дава УНДП, оценувајќи ја како успешна и ќе продолжи понатаму. Министерот нагласи дека од големо значење се советите и препораките на експертите и нивните искуства за модернизирање на администрацијата во служба на граѓаните.

МИНИСТЕР

Министер за информатичко општество и администрација

Search form

» Стратегија за отворени податоци 2018-2020

» Национална стратегија за сајбер безбедност на Република Северна Македонија 2018 - 2022

» Стратегија за реформа на јавната администрација 2018-2022 година (лектура во тек)

» Акциски план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Нацрт Годишен извештај за спроведување на акцискиот план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2021 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2020 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2019 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2018 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2017 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2016 година

» Водич за давање повратна информација до јавноста за резултатите од процесите на подготовка на закони