Шаќири: Дигитализацијата на услугите на јавните институции продолжува да биде приоритет за нас

Скопје, 17 ноември 2021

Денеска, министерот за информатичко општество и администрација, Јетон Шаќири, оствари работна средба со директорката на Царинската управа, Славица Кутиров и замeник директорот на оваа управа, Муарем Асани.

На средбата се дискутираше за дигитализација на услугите што ги нуди оваа институција и нивно интегрирање во порталот за електронски услуги.

„Од нашата уште подлабока меѓуинституционална комуникација и соработка во иднина,  најголеми корисници ќе бидат граѓаните на државата„ – рече министерот Шаќири.

МИНИСТЕР

Министер за информатичко општество и администрација

Search form

» Стратегија за отворени податоци 2018-2020

» Национална стратегија за сајбер безбедност на Република Северна Македонија 2018 - 2022

» Стратегија за реформа на јавната администрација 2018-2022 година (лектура во тек)

» Акциски план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Нацрт Годишен извештај за спроведување на акцискиот план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2020 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2019 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2018 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2017 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2016 година

» Водич за давање повратна информација до јавноста за резултатите од процесите на подготовка на закони