Шаќири: Ги подобруваме условите за работа на органите на државната управа, бидејќи нивната ефикасност зависи од нивото на благосостојба на вработените во органите на државната управа

Скопје, 16 ноември 2021

Денес, во просториите на Министерството за информатичко општество и администрација, министерот Јетон Шаќири на значаен работен состанок го прими претседателот на Синдикатот на работниците од управата, правосудните органи и здруженија на граѓани (УПОЗ), г-дин Пецо Грујовски, генералниот секретар, г-дин Трпе Деаноски и други членови на синдикатот.

На средбата се дискутираше за теми како што се:

· Предлог законот за административните службеници

· Предлог законот за вработените на јавниот сектор

· Платите на админстративните службеници

На крајот на средбата, министерот Шаќири и претседателот на УПОЗ Грујовски, изразија подготвеност за натамошно зголемување на соработката, за да се обезбедат најдобри можни услови за работа на вработените во органите на државната управа.

МИНИСТЕР

Министер за информатичко општество и администрација

Search form

» Стратегија за отворени податоци 2018-2020

» Национална стратегија за сајбер безбедност на Република Северна Македонија 2018 - 2022

» Стратегија за реформа на јавната администрација 2018-2022 година (лектура во тек)

» Акциски план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Нацрт Годишен извештај за спроведување на акцискиот план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2021 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2020 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2019 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2018 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2017 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2016 година

» Водич за давање повратна информација до јавноста за резултатите од процесите на подготовка на закони