Шаќири: Градењето ефикасна државна администрација е наш приоритет

Скопје, 11 ноември 2021

Министерот за информатичко општество и администрација Јетон Шаќири денеска се сретна со претставникот на ОЕЦД СИГМА, Ксавиер Систернас. Овој состанок доаѓа како резултат на целосната посветеност за постигнување на однапред зададените цели.

На средбата, министерот Шаќири ја искористи можноста да им се заблагодари на г-дин Ксавиер и на ОЕЦД СИГМА за укажаната поддршка. ,,Нашата соработка ќе продолжи да биде уште поплодна и уште повеќе ќе се продлабочува во иднина“, рече Шаќири.

Меѓу другото, Шаќири рече: „Решени сме да го однесеме овој проект напред, да ја оптимизираме целокупната институционална рамка, да ја подобриме испораката на јавните услуги, да ги зајакнуваме етиката, интегритетот, транспарентноста и отчетноста на јавната администрација.

На крајот од средбата министерот Шаќири додаде дека имплементацијата на препораките е од особена важност, не само за самиот процес туку и за идните трансформации во институциите.

МИНИСТЕР

Министер за информатичко општество и администрација

Search form

» Стратегија за отворени податоци 2018-2020

» Национална стратегија за сајбер безбедност на Република Северна Македонија 2018 - 2022

» Стратегија за реформа на јавната администрација 2018-2022 година (лектура во тек)

» Акциски план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Нацрт Годишен извештај за спроведување на акцискиот план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2020 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2019 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2018 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2017 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2016 година

» Водич за давање повратна информација до јавноста за резултатите од процесите на подготовка на закони