Министерот Јетон Шаќири учествуваше на заедничката владина седница помеѓу Владата на Република Северна Македонија и Владата на Република Косово

Скопје, 16 септември 2021

Денес, Министерот за информатичко општество и администрација, Јетон Шаќири учествуваше на заедничката владина седница помеѓу Владата на Република Северна Македонија и Владата на Република Косово.

Со одржувањето на заедничката владина седница помеѓу Владата на Република Северна Македонија и Владата на Република Косово, се крунисаа одличните соседски односи меѓу двете земји.

За време на оваа седница, беа потпишани Меморандуми за соработка, кои ќе служат за понатамошно продлабочување на соработката меѓу двете земји.

Овој историски ден за нашите две земји ќе биде само почеток на развој на заеднички проекти, кои ќе имаат за цел да создадат подобри капацитети и услови за живот за граѓаните на двете земји.

МИНИСТЕР

Министер за информатичко општество и администрација

Search form

» Стратегија за отворени податоци 2018-2020

» Национална стратегија за сајбер безбедност на Република Северна Македонија 2018 - 2022

» Стратегија за реформа на јавната администрација 2018-2022 година (лектура во тек)

» Акциски план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Нацрт Годишен извештај за спроведување на акцискиот план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2020 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2019 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2018 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2017 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2016 година

» Водич за давање повратна информација до јавноста за резултатите од процесите на подготовка на закони