Шаќири: Охридскиот договор е почетна точка, евроатлантските интеграции се целта

Скопје, 13 август 2021

„Чест ми е што денес бев дел од меѓународната конференција „По Охрид“, настан со кој заврши маратонот на состаноци и конференции за одбележување на 20 -годишнината од Охридскиот рамковен договор.

Нашата цел е јасна и нашиот пат оди кон западот и евроатлантските интеграции. Имплементацијата на овој договор е водич што не привлекува кон овие процеси.

Потпишувањето на овој договор пред 20 години е основа на градењето на една модерна, инклузивна и еднаква држава за сите. Денес ова е непоколеблива реалност“, потенцира министерот Шаќири.

МИНИСТЕР

Министер за информатичко општество и администрација

Search form

» Стратегија за отворени податоци 2018-2020

» Национална стратегија за сајбер безбедност на Република Северна Македонија 2018 - 2022

» Стратегија за реформа на јавната администрација 2018-2022 година (лектура во тек)

» Акциски план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Нацрт Годишен извештај за спроведување на акцискиот план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2021 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2020 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2019 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2018 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2017 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2016 година

» Водич за давање повратна информација до јавноста за резултатите од процесите на подготовка на закони