Јетон Шаќири: Отворени сме да помогнеме во дигитализацијата на услугите на Управата за водење на матични книги

Скопје, 09 јули 2021

Денес, министерот за информатичко општество и администрација, Јетон Шаќири, оствари работна средба со директорот на Управата за водење на матични книги, Бујар Дардишта.

Целта на денешниот состанок беше темата за дигитализација на услугите нуди од Управата за водење на матични книги.

„Свесни сме за важноста на оваа реформа за оваа управа. Затоа, ќе ја интензивираме нашата соработка, за да може оваа цел да се конкретизира што е можно побрзо. Граѓаните и нивниот квалитет на живот се приоритет за нас“, рече Шаќири за време на состанокот.

Меѓу другото, Шаќири додаде: „Овие процеси не можат да се завршат преку ноќ, но со добра волја и соодветна посветеност ќе го скратиме времето на нивно спроведување“.

„Денешниот состанок претходи на многу други состаноци во иднина. „Нашите напори ќе завршат само откако ќе ги постигнеме нашите цели“, заклучи Шаќири.

МИНИСТЕР

Министер за информатичко општество и администрација

Search form

» Стратегија за отворени податоци 2018-2020

» Национална стратегија за сајбер безбедност на Република Северна Македонија 2018 - 2022

» Стратегија за реформа на јавната администрација 2018-2022 година (лектура во тек)

» Акциски план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Нацрт Годишен извештај за спроведување на акцискиот план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2020 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2019 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2018 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2017 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2016 година

» Водич за давање повратна информација до јавноста за резултатите од процесите на подготовка на закони