Шаќири од Барселона: Одлучни сме до конкретизирање на нашите проекти за дигитализација на државната администрација

Барселона, 01 јули 2021

Една од важните средби за време на посетата на министерот Шаќири во Барселона беше средбата со заменик Министерот за транспорт и инфраструктура во Владата на Турција, г. Омер Фатих Сајан. Дел од оваа средба беа и директорот на Агенцијата за електронски комуникации, Јетон Акики, генералниот директор на Турксел, г. Мурат Еркан и претставници од органот за информатички и комуникациски технологии во Турција.

На состанокот се разговараше за конкретни проекти каде Турција би помогнала во спроведувањето на владините електронски услуги, можноста за партнерство или соработка со мобилните оператори, како и за сателитските системи што Турција веќе ги произведува и ги пушти во употреба.

На крајот на состанокот, заменик министерот Сајан упати официјална покана до министерот Шаќири за работен состанок во Турција и очекува оваа посета да се одржи во блиска иднина.

МИНИСТЕР

Министер за информатичко општество и администрација

Search form

» Стратегија за отворени податоци 2018-2020

» Национална стратегија за сајбер безбедност на Република Северна Македонија 2018 - 2022

» Стратегија за реформа на јавната администрација 2018-2022 година (лектура во тек)

» Акциски план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Нацрт Годишен извештај за спроведување на акцискиот план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2020 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2019 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2018 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2017 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2016 година

» Водич за давање повратна информација до јавноста за резултатите од процесите на подготовка на закони