Плодна и конструктивна средба со италијанскиот амбасадор во Република Северна Македонија, Н. Е. Андреа Силвестри

Скопје, 19.05.2021

Министерот за информатичко општество и администрација Јетон Шаќири денеска во просториите на Министерството се сретна со амбасадорот на Република Италија во земјата, Н.Е. Андреа Силвестри.

Министерот Шаќири го запозна амбасадорот Силвестри со трите главни столба на МИОА: дигитализација, реформа на јавната администрација и создавање клима за слободни и независни медиуми.

„За време на разговорот, го информирав амбасадорот за процесот направен во овие три области и за тоа што планираме да сториме до крајот на овој мандат“, рече министерот Шаќири.

Амбасадорот Силвестри ја поздрави завршената работа и истовремено сподели слични искуства на италијанската држава во овие области.

МИНИСТЕР

Министер за информатичко општество и администрација

Search form

» Стратегија за отворени податоци 2018-2020

» Национална стратегија за сајбер безбедност на Република Северна Македонија 2018 - 2022

» Стратегија за реформа на јавната администрација 2018-2022 година (лектура во тек)

» Акциски план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Нацрт Годишен извештај за спроведување на акцискиот план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2021 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2020 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2019 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2018 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2017 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2016 година

» Водич за давање повратна информација до јавноста за резултатите од процесите на подготовка на закони