Министерот Јетон Шаќири го посети градоначалникот на општина Чаир Висар Ганиу

Скопје, 23 септември 2020

Министерот за информатичко општество и администрација Јетон Шаќири денеска го посети градоначалникот на општина Чаир, Висар Ганиу.

На средбата се разговараше за можностите за меѓусебна соработка, при што беше констатирано дека е неизбежна соработката меѓу извршната и локалната власт, со цел поефикасна администрација и тоа преку изготвување Стратегии за ефективна работа, обуки и професионален развој на државната администрација.

Двајцата соговорници се согласија дека ефикасна администрација значи подобри услови за граѓаните.

 

МИНИСТЕР

Министер за информатичко општество и администрација

Search form