Плакета со повелба за МИОА, како највисоко признание на благодарност за поддршка и соработка со Царинската управа

Скопје, 11 април 2019 година

Заменик министерот за информатичко општество и администрација Александар Бајдевски учествуваше на традиционалната свеченост по повод Денот на Царинската управа- 14ти април.

На свечената церемонија беа доделени плакети и пофалници,  на организации, поединци, царински службеници и организациони единици од Царинската управа, кои во 2018 година дадоа значаен придонес во напредокот на институцијата.

Во таа насока, на заменик министерот Бајдевски му беше врачена Плакета со повелба за безрезервна поддршка на МИОА и ангажман во воспоставувањето Интероперабилност со новиот систем за обработка на царински декларации (СОЦДАД) со другите владини институции.

На свеченоста присуствуваа високи претставници на државата, Владата, министерствата, дипломатскиот кор, Колегиумот на Царинската управа и претставници на сите царинарници.  

Поздравно обраќање имаа Претседателот на Владата на Република Северна Македонија г-дин Зоран Заев, заменик министер за финансии г-ѓа Ширет Елези и директорот на Царинска управа г-дин Ѓоко Танасоски. Исто така, беше презентиран новиот концепт на “Дигитална Царина” како и Годишниот извештај за работата на Царинската управа во 2018 година.

Министерство за информатичко општество и администрација

МИНИСТЕР

Министер за информатичко општество и администрација

Search form