Учество на министрите Манчевски и Поповски на дебатата „Перспективите на истражувачкото новинарство“

Скопје, 24 јануари 2019 година

Ве известуваме дека министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски и министерот задолжен за комуникации, отчетност и транспарентност Роберт Поповски ќе учествуваат и ќе се обратат на дебатата: „Перспективите на истражувачкото новинарство“, која ќе се одржи денеска, 24 јануари 2019 година (четврток), во хотелот „Холидеј Ин“, сала Милениум 2, од 10.00 до 13.00 часот.
Дебатата, организирана од Центарот за граѓански комуникации, БИРН и НВО Инфоцентар ќе опфати две панел дискусии. Првата, со фокус на прашањето „Дали зголемениот број на истражувачки стории во медиумите е долгорочен тренд или само краткотрајна промена?“ и втората со наслов „Дали базите на отворени податоци придонесуваат кон подобрување на истражувачкото новинарство?“.

 

МИНИСТЕР

Министер за информатичко општество и администрација

Search form

» Стратегија за отворени податоци 2018-2020

» Национална стратегија за сајбер безбедност на Република Северна Македонија 2018 - 2022

» Стратегија за реформа на јавната администрација 2018-2022 година (лектура во тек)

» Акциски план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Нацрт Годишен извештај за спроведување на акцискиот план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2021 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2020 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2019 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2018 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2017 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2016 година

» Водич за давање повратна информација до јавноста за резултатите од процесите на подготовка на закони