Средба на министерот Манчевски со турскиот колега Арслан

Барселона, 27 февруари 2018 година

Министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски денеска оствари работна средба со својот колега од Р. Турција, министерот за транспорт, морепловство и комуникации Ахмет Арслан.

На средбата се разговараше за создавањето на услови за трет мобилен оператор во Македонија, и искуствата на Турција во оваа област. Министерот Манчевски ги презентираше заложбите на МИОА во делот на дигитализацијата на администрацијата, зголемување на бројот на е-услуги и подготовката на оперативниот план за широкопојасен интернет.

Средба на министерот Манчевски со турскиот колега Арслан

Министерот Манчевски и министерот Арслан, се обврзаа на заедничка соработка и поддршка во наредниот период.

Средбата се одржа во рамки на најголемиот Светски мобилен конгрес, којшто се одржува во Барселона. Министерот Манчевски е дел од конгресот, со цел разговори за создавање на услови за трет мобилен оператор во Македонија, како единствена земја во Европа со помалку од три оператори.

Средба на министерот Манчевски со турскиот колега Арслан

 

Министерство за информатичко општество и администрација

 

 

МИНИСТЕР

Министер за информатичко општество и администрација

Search form

» Стратегија за отворени податоци 2018-2020

» Национална стратегија за сајбер безбедност на Република Северна Македонија 2018 - 2022

» Стратегија за реформа на јавната администрација 2018-2022 година (лектура во тек)

» Акциски план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Нацрт Годишен извештај за спроведување на акцискиот план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2021 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2020 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2019 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2018 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2017 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2016 година

» Водич за давање повратна информација до јавноста за резултатите од процесите на подготовка на закони