Министерот Манчевски одржа средба со министерот на Р. Србија Бранко Ружиќ

Блед, 4 септември 2017 година

Министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски, во рамки на работната посета на Република Словенија, денеска одржа билатерална средба со министерот на Р. Србија за државна управа и локална управа, Бранко Ружиќ.

Министерот Манчевски одржа средба со министерот на Р. Србија Бранко Ружиќ

На средбата се разговараше за хармонизација и подобрување на развојот и функционирањето на информатичките системи и инфраструктурата на државните органи. Министерот Ружиќ го презентираше искуството на Србија во примената на стандардите за воведување на информатичко-комуникациски технологии во институциите, Двајцата министри разговараа за реформите во јавната администрација на кои што во моментов работи Министерството за информатичко општество и администрација. Српскиот министер ги пренесе активностите на Секторот за матични книги и регистар, како искуство што може да се пренесе и при подготвувањето на Регистарот на население во Македонија, што претставува една од стратешките цели на Министерството за информатичко општество и администрација.

Министерот Манчевски одржа средба со министерот на Р. Србија Бранко Ружиќ

Министерство за информатичко општество и администрација

МИНИСТЕР

Министер за информатичко општество и администрација

Search form

» Стратегија за отворени податоци 2018-2020

» Национална стратегија за сајбер безбедност на Република Северна Македонија 2018 - 2022

» Стратегија за реформа на јавната администрација 2018-2022 година (лектура во тек)

» Акциски план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Нацрт Годишен извештај за спроведување на акцискиот план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2021 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2020 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2019 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2018 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2017 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2016 година

» Водич за давање повратна информација до јавноста за резултатите од процесите на подготовка на закони