Средба на заменик министерот Александар Бајдевски и претседателот на СУТКОЗ, Дарко Димовски

Скопје, 17 јули 2017 година

Заменик министерот за информатичко општество и администрација, Александар Бајдевски денеска оствари средба со претседателот на Синдикатот на работниците од угостителството, туризмот, комунално-станбеното стопанство, занаетчиството и заштитните друштва на Македонија (СУТКОЗ), Дарко Димовски.

На средбата се разговараше за иницијативата на СУТКОЗ за измена на Законот за вработените во јавниот сектор и за Законот за административни службеници. Посебен акцент беше ставен на потребата од враќање на комуналните работници под капата на Законот за работни односи.

Министерството за информатичко општество изрази подготвеност за понатамошна соработка и отвореност за сите сугестии и предлози, во насока на изнаоѓање на заедничко прифатливо решение, со крајна цел - задоволство на вработените во јавниот сектор, вклучително и на вработените во јавните комунални претпријатија и испорака на квалитетни услуги кон граѓаните од страна на дејностите што остваруваат јавен интерес.

Средба на заменик министерот Александар Бајдевски и претседателот на СУТКОЗ, Дарко Димовски

 

Министерство за информатичко општество и администрација

МИНИСТЕР

Министер за информатичко општество и администрација

Search form

» Стратегија за отворени податоци 2018-2020

» Национална стратегија за сајбер безбедност на Република Северна Македонија 2018 - 2022

» Стратегија за реформа на јавната администрација 2018-2022 година (лектура во тек)

» Акциски план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Нацрт Годишен извештај за спроведување на акцискиот план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2021 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2020 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2019 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2018 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2017 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2016 година

» Водич за давање повратна информација до јавноста за резултатите од процесите на подготовка на закони