Средба на министерот Дамјан Манчевски со амбасадорката на Република Хрватска Данијела Баришиќ

Скопје, 12 јули 2017 година

Министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски, денеска оствари средба со амбасадорката на Република Хрватска Данијела Баришиќ.

На средбата се разговараше за реформите во медиумската сфера и отвореноста на министерството да ги вклучи сите релевантни фактори во предлог законските измени. Амбасадорката Баришиќ ја поздрави иницијативата и ја потенцираше важноста од отворениот дијалог за ова прашање.

Средба на министерот Дамјан Манчевски со амбасадорката на Република Хрватска Данијела Баришиќ

Министерот Манчевски ги претстави и останатите проекти на кои во моментов работи министерството. Се осврна на Централниот регистар, концептот на отворена влада и реформите во јавната администрација.

Амбасадата на Хрватска е на располагање за споделување на позитивни искуства од овие области со цел креирање на поефикасна и подостапна администрација до сите граѓани.

Средба на министерот Дамјан Манчевски со амбасадорката на Република Хрватска Данијела Баришиќ

 

Министерство за информатичко општество и администрација

МИНИСТЕР

Министер за информатичко општество и администрација

Search form

» Стратегија за отворени податоци 2018-2020

» Национална стратегија за сајбер безбедност на Република Северна Македонија 2018 - 2022

» Стратегија за реформа на јавната администрација 2018-2022 година (лектура во тек)

» Акциски план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Нацрт Годишен извештај за спроведување на акцискиот план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2021 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2020 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2019 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2018 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2017 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2016 година

» Водич за давање повратна информација до јавноста за резултатите од процесите на подготовка на закони