Министерот Дамјан Манчевски се сретна со амбасадорката на ОБСЕ Нина Суомалинен

Скопје, 5 јули 2017 година

Министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски, денеска оствари средба со шефот на мисијата на ОБСЕ, амбасадорката Нина Суомалаинен и со Гонзало де Чезаре, раководител на одделот за човекова димензија.

На средбата се разговараше за планираните активности на министерството и за идните заложби во делот на зголемување на транспарентноста на институциите и приближување на администрацијата до граѓаните.

Министерот Дамјан Манчевски се сретна со амбасадорката на ОБСЕ Нина Суомалинен

Министерот Манчевски се осврна и на реформите во медиумскиот простор, а амбасадорката Суомалаинен ја потенцираше поддршката на ОБСЕ за реформите што ги спроведува новата влада особено во сферата на владеењето на правото, медиумите и доброто владеење.

Министерството за информатичко општество и администрација и мисијата на ОБСЕ и во иднина ќе продолжат со интензивна соработка со цел подобрување на демократските процеси во земјата.

Министерот Дамјан Манчевски се сретна со амбасадорката на ОБСЕ Нина Суомалинен

 

Министерство за информатичко општество и администрација

МИНИСТЕР

Министер за информатичко општество и администрација

Search form

» Стратегија за отворени податоци 2018-2020

» Национална стратегија за сајбер безбедност на Република Северна Македонија 2018 - 2022

» Стратегија за реформа на јавната администрација 2018-2022 година (лектура во тек)

» Акциски план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Нацрт Годишен извештај за спроведување на акцискиот план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2021 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2020 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2019 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2018 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2017 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2016 година

» Водич за давање повратна информација до јавноста за резултатите од процесите на подготовка на закони