Две работни средби на министерот Дамјан Манчевски во просториите на МИОА

Скопје, 3 јули 2017 година

Министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски денес оствари две работни средби во просториите на МИОА - со Н.Е. Луиза Винтон, постојана координаторка на Обединетите Нации (ОН) за Македонија и постојан претставник на Програмата за развој на ОН во Македонија и со Саша Огненовски претседател на ИКТ-комората при Сојузот на стопански комори.

На средбата меѓу министерот Манчевски и амбасадорката Луиза Винтон беа разгледани можностите за соработка помеѓу МИОА и Програмата за развој на ОН. Од двете страни беше изразена подготвеност за продолжување на соработката, особено околу процесот на подготовка на регистарот на граѓани, како и околу отвореното владино партнерство, како и е-услугите.

Две работни средби на министерот Дамјан Манчевски во просториите на МИОА

Актуелните прашања поврзани со понатамошниот развој на ИКТ секторот во Република Македонија, како и тековните и идните проекти на Министерството во таа насока, беа меѓу темите на средбата меѓу Манчевски и Огненовски.

Две работни средби на министерот Дамјан Манчевски во просториите на МИОА

Две работни средби на министерот Дамјан Манчевски во просториите на МИОА

Министерство за информатичко општество и администрација

МИНИСТЕР

Министер за информатичко општество и администрација

Search form

» Стратегија за отворени податоци 2018-2020

» Национална стратегија за сајбер безбедност на Република Северна Македонија 2018 - 2022

» Стратегија за реформа на јавната администрација 2018-2022 година (лектура во тек)

» Акциски план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Нацрт Годишен извештај за спроведување на акцискиот план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2021 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2020 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2019 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2018 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2017 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2016 година

» Водич за давање повратна информација до јавноста за резултатите од процесите на подготовка на закони