Министер за информатичко општество и администрација

Search form

 • Скопје, 17 јануари 2022

  Во просториите на МИОА денеска беше извршено примопредавање на должноста министер за информатичко општество и администрација.

  Новиот министер Адмирим Алити ја презеде функцијата од  Јетон Шаќири.

 • Скопје, 14 јануари 2022

  "Денеска го завршив мојот последен ден како министер за информатичко општество и администрација.

  Од мојот прв ден на преземање на oваа функција до последниот ден, мојата работа се карактеризираше и се водеше според принципот на транспарентност и чесност, бидејќи верувам дека чесноста е најдобрата политика.

 • Битола 12 јануари 2022

  Денеска заедно со заменик Претседателот на Владата Николовски и министрите Милевски и Бочварски ја посетивме општина Битола каде остваривме средба со градоначалникот Тони Коњановски со кого разговаравме за помош од страна на Владата за санирање на штетите од земјотресот што ја погоди Битола.

 • Скопје, 31 декември 2021

  ,,Почитувани граѓани,

  Во пресрет на Новата Година, сакам да се навратам наназад и уште еднаш да се потсетам на предизвиците и тешкотиите низ кои поминавме оваа година.

  Започнавме многу важни процеси, кои се директно поврзани со благосостојбата на граѓаните и европската иднина на државата. Со помош на мојот тим, моите соработници и со помош на секој граѓанин оваа цел е многу остварлива.

 • Скопје, 28 декември 2021

  Особенo задоволство ни причинува што две реномирани домашни компании КИБС АД Скопје во партнерство со Nextsense АД Скопје кои се присутни на домашниот но и меѓународниот пазар со услуги за дигитализација, инвестираа во развој на следна генерација на дигитални алатки кои ќе овозможат значаен скок во можностите за дигитална трансформација на комерцијалните и државните јавни сервиси.

СООПШТЕНИЈА

Скопје, 7 декември 2021

„Денеска ја имав честа да го примам на пријателска работна средба новоизбраниот градоначалник на Општина Арачиново, г-дин Ридван Ибраими.

Ја искористив оваа прилика да му честитам на г-дин Ибраими за неговата нова задача и ја изразив мојата подготвеност и на институцијата што ја раководам, за остварување различни соработки во иднина, на полето на дигитализацијата.

Скопје, 6 декември 2021

Буџетот на Министерството за информатичко општество и администрација вклучува проекти посветени директно на граѓаните и дигитализација на државната администрација.

Во 2022 година ќе се фокусираме на:

Скопје, 2 декември 2021

,,Предлог-буџетот на Министерството за информатичко општество и администрација за 2022 та година изнесува 1.323.684.000  денари, што значи имаме зголемување на некои ставки во буџетот во споредба со минатата година”, рече министерот Јетон Шаќири на денешната прес-конференција.

Pages

СООПШТЕНИЈА

Скопје, 7 декември 2021

„Денеска ја имав честа да го примам на пријателска работна средба новоизбраниот градоначалник на Општина Арачиново, г-дин Ридван Ибраими.

Ја искористив оваа прилика да му честитам на г-дин Ибраими за неговата нова задача и ја изразив мојата подготвеност и на институцијата што ја раководам, за остварување различни соработки во иднина, на полето на дигитализацијата.

Скопје, 6 декември 2021

Буџетот на Министерството за информатичко општество и администрација вклучува проекти посветени директно на граѓаните и дигитализација на државната администрација.

Во 2022 година ќе се фокусираме на:

Скопје, 2 декември 2021

,,Предлог-буџетот на Министерството за информатичко општество и администрација за 2022 та година изнесува 1.323.684.000  денари, што значи имаме зголемување на некои ставки во буџетот во споредба со минатата година”, рече министерот Јетон Шаќири на денешната прес-конференција.

Pages

Со еден клик до сите услуги
Uslugi.gov.mk

» Стратегија за отворени податоци 2018-2020

» Национална стратегија за сајбер безбедност на Република Северна Македонија 2018 - 2022

» Стратегија за реформа на јавната администрација 2018-2022 година (лектура во тек)

» Акциски план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Нацрт Годишен извештај за спроведување на акцискиот план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2020 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2019 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2018 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2017 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2016 година

» Водич за давање повратна информација до јавноста за резултатите од процесите на подготовка на закони