Министер за информатичко општество и администрација

Search form

 • Скопје, 26 јануари 2023

  Министерот за информатичко општество и администрација Адмирим Алити денеска оствари работна средба со амбасадорката на Шведска во Скопје, нејзината екселенција, Ами Ларсон Џаин, со која разговараа за актуелната ситуација и предизвиците, како и за заедничките приоритети.

 • 25 јануари 2023

  Министерот за информатичко општество и администрација Адмирим Алити се обрати на настанот ,,Јавно претставување на ЕУ проектот - ЕУ за слободата на изразување: усогласување на националното законодавство за медиуми со правото на ЕУ и европските медиумски стандарди”.

 • Скопје, 25 јануари 2023

  Денеска, во просториите на Министерството за информатичко опшетство и администрација се одржа иницијален работен состанок помеѓу претставници од Министерството и Полковник Седрик Грусе, раководител на проект од Директоратот за соработка во областа на безбедност и одбрана при Министерството за надворешни работи и за Европа на Република Франција и г-ѓа Анита Рамаданова, ассистент на Аташето за внатрешна безбедност при Амбасадата на Република Франција во Скопје.

 • Скопје, 23 јануари 2023

  Министерот за информатичко општество и администрација Адмирим Алити го пречека на работна средба амбасадорот на Европската Унија во Северна Македонија, неговата екселенција, г-дин Дејвид Гир.

 • Скопје, 18 јануари 2023

  Можноста за остварување на плодна меѓусебна соработка беше во фокусот на денешната средба меѓу министерот за информатичко општество и администрација Адмирим Алити и проректорите на Меѓународниот балкански универзитет(IBU), г. Мевлудин Ибиши и г. Сердар Сердарорлу.

СООПШТЕНИЈА

Скопје, 21 декември 2022

Министерот за информатичко општество и администрација Адмирим Алити на денешната прес-конференција соопшти дека Министерството за информатичко општество и администрација во соработка со Министерството за дијаспора се залагаат за отворање на Центри на дијаспората, кои ќе служат како поврзувачки мост меѓу граѓаните на РСМ во дијаспората и институциите кои ќе го олеснат и овозможат остварувањето на нивните права, а воедно и олеснување на процедурите.

Скопје 21 декември 2022

Министерот за информатичко општество и администрација Адмирим Алити денеска присуствуваше на првиот роденден на првата македонска шема за електронска идентификација – OneID, лансирана од страна на КИБС и Некстсенс.

Министерството за информатичко општество и администрација на Република Северна Македонија, во соработка со Женевскиот центар за управување со безбедносниот сектор –  ДЦАФ (DCAF Geneva Center for Security Sector Governance), во периодот декември 2022 – март 2024 година, за македонската јавна администрација, организира и ве поканува да учествувате на бесплатна онлајн основна обука за административни службеници на тема „С

Pages

СООПШТЕНИЈА

Скопје, 21 декември 2022

Министерот за информатичко општество и администрација Адмирим Алити на денешната прес-конференција соопшти дека Министерството за информатичко општество и администрација во соработка со Министерството за дијаспора се залагаат за отворање на Центри на дијаспората, кои ќе служат како поврзувачки мост меѓу граѓаните на РСМ во дијаспората и институциите кои ќе го олеснат и овозможат остварувањето на нивните права, а воедно и олеснување на процедурите.

Скопје 21 декември 2022

Министерот за информатичко општество и администрација Адмирим Алити денеска присуствуваше на првиот роденден на првата македонска шема за електронска идентификација – OneID, лансирана од страна на КИБС и Некстсенс.

Министерството за информатичко општество и администрација на Република Северна Македонија, во соработка со Женевскиот центар за управување со безбедносниот сектор –  ДЦАФ (DCAF Geneva Center for Security Sector Governance), во периодот декември 2022 – март 2024 година, за македонската јавна администрација, организира и ве поканува да учествувате на бесплатна онлајн основна обука за административни службеници на тема „С

Pages

 

 

 

 

 

Со еден клик до сите услуги
Uslugi.gov.mk

 

» Стратегија за отворени податоци 2018-2020

» Национална стратегија за сајбер безбедност на Република Северна Македонија 2018 - 2022

» Стратегија за реформа на јавната администрација 2018-2022 година (лектура во тек)

» Акциски план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Нацрт Годишен извештај за спроведување на акцискиот план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2021 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2020 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2019 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2018 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2017 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2016 година

» Водич за давање повратна информација до јавноста за резултатите од процесите на подготовка на закони