Министер за информатичко општество и администрација

Search form

 • Сараево, 29 март 2023
   
  Заменикот министер за информатичко општество и администрација Александар Бајдевски учествуваше на конференцијата во Сараево „Инвестирање во дигитализацијата на Западен Балкан“ во рамките на која се одржа и Координативен состанок на донаторите посветен на темата: Заеднички регионален пазар во Западен Балкан - Регионална дигитална област.

 • Министерството за информатичко општество и администрација ги поканува сите заинтересираните поединци и организации да учествуваат на втората јавна консултација по однос на Предлог на законот за изменување и дополнување на Законот за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги, притоа земајќи предвид дека целта е усогласување на националната правна рамка со Директивата за аудиовизуелни медиумски услуги на Европската Унија и меѓународните стандарди, како и зајакнување на капацитетите на регулаторното тело за соодветно спроведување на новите надлежности и промовирање на саморегулација и корегулација.

 • Скопје, 27 март 2023

  Република Северна Македонија веќе три години е полноправна членка на Алијансата на најсилните, највлијателните и најбезбедните земји во светот.

  НАТО значи безбедност но, и перспектива, развој и мир на граѓаните...

 • Скопје, 24 март 2023
   
  Заменикот на министерот за информатичко општество и администрација Александар Бајдевски се обрати на 13-тата работилница на Работната група за сајбер безбедност на критична инфраструктура (CICWG), во организација на МИОА, со поддршка на УСАИД.

 • Скопје, 23 март 2023

   

  Министерот за информатичко општество и администрација Азир Алиу денеска оствари работна средба со Николче Бабовски – Директор на Агенција за храна и ветеринарство, на која што се разговараше за продлабочување на соработката.

СООПШТЕНИЈА

Скопје, 8 март 2023 г.

Денес го имав задоволството да се сретнам со амбасадорот на Кралството Холандија во Република Северна Македонија, неговата екселенција Дирк Јан Коп.

Честит 8-ми март! 

Скопје, 06.03.2023 година

" Силно се залагаме за примена на дигиталната трансформација како можност да се вклучат поголем број жени во претприемништвото, да се создадат услуги и услови, за жените да имаат исти можности како и мажите; Посебен акцент ќе биде ставен на лидерството како клучен фактор во овие трансформации, во насока на целосна и еднаква застапеност на жените на сите нивоа и во сите области. "

Pages

СООПШТЕНИЈА

Скопје, 8 март 2023 г.

Денес го имав задоволството да се сретнам со амбасадорот на Кралството Холандија во Република Северна Македонија, неговата екселенција Дирк Јан Коп.

Скопје, 06.03.2023 година

" Силно се залагаме за примена на дигиталната трансформација како можност да се вклучат поголем број жени во претприемништвото, да се создадат услуги и услови, за жените да имаат исти можности како и мажите; Посебен акцент ќе биде ставен на лидерството како клучен фактор во овие трансформации, во насока на целосна и еднаква застапеност на жените на сите нивоа и во сите области. "

Pages

 

 

 

 

 

Со еден клик до сите услуги
Uslugi.gov.mk

 

» Стратегија за отворени податоци 2018-2020

» Национална стратегија за сајбер безбедност на Република Северна Македонија 2018 - 2022

» Стратегија за реформа на јавната администрација 2018-2022 година (лектура во тек)

» Акциски план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Нацрт Годишен извештај за спроведување на акцискиот план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2021 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2020 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2019 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2018 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2017 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2016 година

» Водич за давање повратна информација до јавноста за резултатите од процесите на подготовка на закони