Министер за информатичко општество и администрација

Search form

 • Скопје, 17 јануари 2022

  Во просториите на МИОА денеска беше извршено примопредавање на должноста министер за информатичко општество и администрација.

  Новиот министер Адмирим Алити ја презеде функцијата од  Јетон Шаќири.

 • Скопје, 14 јануари 2022

  "Денеска го завршив мојот последен ден како министер за информатичко општество и администрација.

  Од мојот прв ден на преземање на oваа функција до последниот ден, мојата работа се карактеризираше и се водеше според принципот на транспарентност и чесност, бидејќи верувам дека чесноста е најдобрата политика.

 • Битола 12 јануари 2022

  Денеска заедно со заменик Претседателот на Владата Николовски и министрите Милевски и Бочварски ја посетивме општина Битола каде остваривме средба со градоначалникот Тони Коњановски со кого разговаравме за помош од страна на Владата за санирање на штетите од земјотресот што ја погоди Битола.

 • Скопје, 31 декември 2021

  ,,Почитувани граѓани,

  Во пресрет на Новата Година, сакам да се навратам наназад и уште еднаш да се потсетам на предизвиците и тешкотиите низ кои поминавме оваа година.

  Започнавме многу важни процеси, кои се директно поврзани со благосостојбата на граѓаните и европската иднина на државата. Со помош на мојот тим, моите соработници и со помош на секој граѓанин оваа цел е многу остварлива.

 • Скопје, 28 декември 2021

  Особенo задоволство ни причинува што две реномирани домашни компании КИБС АД Скопје во партнерство со Nextsense АД Скопје кои се присутни на домашниот но и меѓународниот пазар со услуги за дигитализација, инвестираа во развој на следна генерација на дигитални алатки кои ќе овозможат значаен скок во можностите за дигитална трансформација на комерцијалните и државните јавни сервиси.

СООПШТЕНИЈА

Сеул, 14 декември 2021

Денес, виртуелно, како говорник, Министерот за информатичко општество и администрација, Јетон Шаќири, беше дел од Глобалниот самит за Партнерство за отворена власт што се одржува во Република Кореја.

Самитот ќе обезбеди платформа и моментум за размислување за напредокот на ПОВ во првата деценија и претставување на визијата за иднината.

Скопје, 9 декември 2021

Во насока на одбележување на Меѓународниот ден посветен на борбата против корупцијата – 9 Декември, Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК) денеска организираше конференција „Избери го вистинскиот правец! Избери интегритет!”, каде што беше говорник и министерот за информатичко општество и администрација, г-дин Јетон Шаќири.

Скопје, 9 декември 2021

Денеска министерот за информатичко општество и администрација, г. Јетон Шаќири беше дел од работилницата „Дигитална трансформација, податоци и вештачка интелигенција во Западен Балкан“, чија цел е да го истражи влијанието на дигиталните технологии, податоците и вештачката интелигенција врз нашите општества.

Pages

СООПШТЕНИЈА

Сеул, 14 декември 2021

Денес, виртуелно, како говорник, Министерот за информатичко општество и администрација, Јетон Шаќири, беше дел од Глобалниот самит за Партнерство за отворена власт што се одржува во Република Кореја.

Самитот ќе обезбеди платформа и моментум за размислување за напредокот на ПОВ во првата деценија и претставување на визијата за иднината.

Скопје, 9 декември 2021

Во насока на одбележување на Меѓународниот ден посветен на борбата против корупцијата – 9 Декември, Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК) денеска организираше конференција „Избери го вистинскиот правец! Избери интегритет!”, каде што беше говорник и министерот за информатичко општество и администрација, г-дин Јетон Шаќири.

Скопје, 9 декември 2021

Денеска министерот за информатичко општество и администрација, г. Јетон Шаќири беше дел од работилницата „Дигитална трансформација, податоци и вештачка интелигенција во Западен Балкан“, чија цел е да го истражи влијанието на дигиталните технологии, податоците и вештачката интелигенција врз нашите општества.

Pages

Со еден клик до сите услуги
Uslugi.gov.mk

» Стратегија за отворени податоци 2018-2020

» Национална стратегија за сајбер безбедност на Република Северна Македонија 2018 - 2022

» Стратегија за реформа на јавната администрација 2018-2022 година (лектура во тек)

» Акциски план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Нацрт Годишен извештај за спроведување на акцискиот план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2020 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2019 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2018 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2017 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2016 година

» Водич за давање повратна информација до јавноста за резултатите од процесите на подготовка на закони