Министер за информатичко општество и администрација

Search form

СООПШТЕНИЈА

Скопје, 22 август 2018 год.

Министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски денеска оствари средба со делегација од Сојузното министерство за економија и енергетика, Стопанската комора на Германија и Источниот комитет- здружение на источна Европа на германското стопанство, предводена од г-дин Хелге Толксдорф, раководител на секторот за проширување на ЕУ, Југоисточна Европа и Турција во Сојузното министерство за економија.

Во отсуство на аргументи, откако министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски, ги објави сите информации поврзани со годишните планови за вработување и новите вработувања во јавниот сектор, ВМРО-ДПМНЕ, денеска објавува документи кои само го потврдуваат тоа што Владата и МИОА го тврдат изминатиот период, а тоа е дека сите институции мора да ги почитуваат законите.  Имено, станува збор за извадокот од записникот од влад

Скопје, 21 август 2018 год.

Во рамки на посебната соработка помеѓу Министерството за информатичко општество и администрација, Министерството за одбрана и Министерството за внатрешни работи во областа на сајбер безбедноста, а со поддршка на Светска Банка, на почетокот на 2018 година се одржа тродневна Проценка на зрелоста на капацитетите за сајбер безбедност во Република Македонија.

Pages

СООПШТЕНИЈА

Скопје, 10 септември 2018 год.

Третиот состанок на Советот за реформа во јавната администрација, се одржа денеска во Владата на Република Македонија.

Солун, 08 септември 2018 год.

Македонија и Грција како соседи имаат обврска кон своите граѓани покрај тоа што се соседи и да бидат партнери и постојано да соработуваат. Ова е заклучокот од средбата помеѓу министерот за информатичко општество и админситрација Дамјан Манчевски и  министерот за дигитална политика, телекомуникации и медиуми во грчката Влада, Никос Папас.

Скопје, 06 септември 2018 год.

Министерството за информатичко општество и администрација во соработка со компанијата „HUAWEI“, и оваа година обезбедува можност за надградување на петте најдобри студенти од ИКТ факултетите во Република Македонија.

Pages

 

 

 

 

 

Со еден клик до сите услуги
Uslugi.gov.mk

 

» Стратегија за отворени податоци 2018-2020

» Национална стратегија за сајбер безбедност на Република Северна Македонија 2018 - 2022

» Стратегија за реформа на јавната администрација 2018-2022 година (лектура во тек)

» Акциски план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Нацрт Годишен извештај за спроведување на акцискиот план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2021 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2020 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2019 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2018 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2017 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2016 година

» Водич за давање повратна информација до јавноста за резултатите од процесите на подготовка на закони