Министер за информатичко општество и администрација

Search form

СООПШТЕНИЈА

Скопје, 30 ноември 2021

Министерот за информатичко општество и администрација, д-р Јетон Шаќири имаше воведно обраќање на 17-та конференција: ,,Е-Society - Democracy in the Digital Age: challenges and opportunities“, што се одржа во организација на фондацијата Метаморфозис.

Скопје, 17 ноември 2021

Денеска, министерот за информатичко општество и администрација, Јетон Шаќири, оствари работна средба со директорката на Царинската управа, Славица Кутиров и замeник директорот на оваа управа, Муарем Асани.

На средбата се дискутираше за дигитализација на услугите што ги нуди оваа институција и нивно интегрирање во порталот за електронски услуги.

Скопје, 16 ноември 2021

Денес, во просториите на Министерството за информатичко општество и администрација, министерот Јетон Шаќири на значаен работен состанок го прими претседателот на Синдикатот на работниците од управата, правосудните органи и здруженија на граѓани (УПОЗ), г-дин Пецо Грујовски, генералниот секретар, г-дин Трпе Деаноски и други членови на синдикатот.

На средбата се дискутираше за теми како што се:

Pages

СООПШТЕНИЈА

Скопје, 30 ноември 2021

Министерот за информатичко општество и администрација, д-р Јетон Шаќири имаше воведно обраќање на 17-та конференција: ,,Е-Society - Democracy in the Digital Age: challenges and opportunities“, што се одржа во организација на фондацијата Метаморфозис.

Скопје, 17 ноември 2021

Денеска, министерот за информатичко општество и администрација, Јетон Шаќири, оствари работна средба со директорката на Царинската управа, Славица Кутиров и замeник директорот на оваа управа, Муарем Асани.

На средбата се дискутираше за дигитализација на услугите што ги нуди оваа институција и нивно интегрирање во порталот за електронски услуги.

Скопје, 16 ноември 2021

Денес, во просториите на Министерството за информатичко општество и администрација, министерот Јетон Шаќири на значаен работен состанок го прими претседателот на Синдикатот на работниците од управата, правосудните органи и здруженија на граѓани (УПОЗ), г-дин Пецо Грујовски, генералниот секретар, г-дин Трпе Деаноски и други членови на синдикатот.

На средбата се дискутираше за теми како што се:

Pages

Со еден клик до сите услуги
Uslugi.gov.mk

» Стратегија за отворени податоци 2018-2020

» Национална стратегија за сајбер безбедност на Република Северна Македонија 2018 - 2022

» Стратегија за реформа на јавната администрација 2018-2022 година (лектура во тек)

» Акциски план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Нацрт Годишен извештај за спроведување на акцискиот план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2020 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2019 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2018 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2017 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2016 година

» Водич за давање повратна информација до јавноста за резултатите од процесите на подготовка на закони