Министер за информатичко општество и администрација

Search form

СООПШТЕНИЈА

Подгорица, 13 октомври 2021

Министерот за информатичко општество и администрација д -р Јетон Шаќири учествува на Дигиталниот самит организиран од Советот за регионална соработка (РЦЦ) во Подгорица.

Скопје, 08 октомври 2021

„Во целосна координација со Владата на Република Северна Македонија, ги поставивме своите цели во процесот на дигитализација на земјата.

Владата на Република Северна Македонија ги усвои следните законски решенија:

1. Предлог на Закон за изменување и дополнување на Законот за личното име

Скопје, 05 октомври 2021

Во пресрет на Дигиталниот самит на земјите од Западен Балкан, кој оваа година по четврти пат ќе се одржи во Подгорица од 11 до 13 октомври, државната секретарка на Министерството за информатичко општество и администрација, Елена Манчева даде изјава за црногорските медиуми.

Pages

СООПШТЕНИЈА

Скопје, 2 ноември 2021

Владата на Република Северна Македонија ја одржа 117-та редовна седница, со повеќе точки од својата програма за работа и од интерес на граѓаните.

Shkup, 27 tetor 2021

Qeveria e Republikës së Maqedonisë së Veriut, miratoi Planin për rritje të përshpejtuar ekonomike 2022-2026. Ky plan do të mbështesë projekte investimi në sektorin publik dhe privat, që do të mundësojnë

Скопје, 27 октомври 2021 

Владата на Република Северна Македонија го усвои Планот за забрзан економски раст 2022-2026 година. 

Pages

Со еден клик до сите услуги
Uslugi.gov.mk

» Стратегија за отворени податоци 2018-2020

» Национална стратегија за сајбер безбедност на Република Северна Македонија 2018 - 2022

» Стратегија за реформа на јавната администрација 2018-2022 година (лектура во тек)

» Акциски план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Нацрт Годишен извештај за спроведување на акцискиот план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2020 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2019 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2018 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2017 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2016 година

» Водич за давање повратна информација до јавноста за резултатите од процесите на подготовка на закони