Министер за информатичко општество и администрација

Search form

 • Скопје, 30 јули 2021

  Министерот за информатичко општество и администрација, Јетон Шаќири, денеска беше поканет на церемонијата на доделување на сертификати, за присуство на обука за превод и лектoрирање од македонски на албански и од албански на македонски јазик, организирана од Агенцијата за примена на јазиците.

 • Скопје, 30 јули 2021

  Министерството за информатичко општество и администрација, во соработка со Советот за ОВП, Мрежа на граѓански организации за ОВП а со поддршка од Секретаријатот за Отворено владино партнерство, подготви нацрт Национален Акциски план за отворено владино партнерство 2020-2023 година.

 • Скопје, 29 јули 2021

  ,,На вработените во државната администрација ќе им биде платен регресот за годишен одмор за 2021 година. Ова беше заклучокот од состанокот одржан вчера, во просториите на Министерството за финансии, меѓу мене, министерот Фатмир Бесими и директорот на УПОЗ, Пецо Грујовски.

 • Скопје, 28 јули 2021

  Министерот за информатичко општество и администрација Јетон Шаќири денеска одржа работна средба со директорот на Агенцијата за вработување на Република Северна Македонија, Абдуш Демири.

  За време на состанокот, министерот Шаќири му ги предаде на директорот Демири потврдите за интеграција на АВРСМ во системот на Централниот регистар на население. Оваа институција сега ќе има директен пристап до податоците на Централниот регистар на население.

 • Скопје, 27 јули 2021

  Министерот Шаќири беше дел од свечената седница организирана од Владата на Република Северна Македонија, посветена на 20-годишнината од Охридскиот рамковен договор.

  Потпишувањето на овој договор ги постави темелите на државата што ја познаваме денес, со евроатлантски аспирации, сеопфатна држава, во која владеат правото и мирот.

СООПШТЕНИЈА

Скопје, 30 јули 2021

Министерот за информатичко општество и администрација, Јетон Шаќири, денеска беше поканет на церемонијата на доделување на сертификати, за присуство на обука за превод и лектoрирање од македонски на албански и од албански на македонски јазик, организирана од Агенцијата за примена на јазиците.

Скопје, 30 јули 2021

Министерството за информатичко општество и администрација, во соработка со Советот за ОВП, Мрежа на граѓански организации за ОВП а со поддршка од Секретаријатот за Отворено владино партнерство, подготви нацрт Национален Акциски план за отворено владино партнерство 2020-2023 година.

Скопје, 29 јули 2021

,,На вработените во државната администрација ќе им биде платен регресот за годишен одмор за 2021 година. Ова беше заклучокот од состанокот одржан вчера, во просториите на Министерството за финансии, меѓу мене, министерот Фатмир Бесими и директорот на УПОЗ, Пецо Грујовски.

Pages

СООПШТЕНИЈА

Скопје, 30 јули 2021

Министерот за информатичко општество и администрација, Јетон Шаќири, денеска беше поканет на церемонијата на доделување на сертификати, за присуство на обука за превод и лектoрирање од македонски на албански и од албански на македонски јазик, организирана од Агенцијата за примена на јазиците.

Скопје, 30 јули 2021

Министерството за информатичко општество и администрација, во соработка со Советот за ОВП, Мрежа на граѓански организации за ОВП а со поддршка од Секретаријатот за Отворено владино партнерство, подготви нацрт Национален Акциски план за отворено владино партнерство 2020-2023 година.

Скопје, 29 јули 2021

,,На вработените во државната администрација ќе им биде платен регресот за годишен одмор за 2021 година. Ова беше заклучокот од состанокот одржан вчера, во просториите на Министерството за финансии, меѓу мене, министерот Фатмир Бесими и директорот на УПОЗ, Пецо Грујовски.

Pages

Со еден клик до сите услуги
Uslugi.gov.mk

» Стратегија за отворени податоци 2018-2020

» Национална стратегија за сајбер безбедност на Република Северна Македонија 2018 - 2022

» Стратегија за реформа на јавната администрација 2018-2022 година (лектура во тек)

» Акциски план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Нацрт Годишен извештај за спроведување на акцискиот план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2020 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2019 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2018 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2017 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2016 година

» Водич за давање повратна информација до јавноста за резултатите од процесите на подготовка на закони