Сподели:

PUBLIC RELATIONS

ANNOUNCEMENTS

Скопје, 17 ноември 2022

На маргините на конференцијата „Првите чекори кон државната реорганизација“, министерот за информатичко општество и администрација, Адмирим Алити, министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство - Љупчо Николовски и Штефен Худолин - виш претставник на Делегацијата на ЕУ во Скопје, беа дел од панелот за дискусија.

 

Скопје, 17 ноември 2022

Министерството за информатичко општество и администрација, со поддршка на Делегацијата на ЕУ во Северна Македонија, денеска одржа конференција за реорганизација „Првите чекори кон државната реорганизација “, каде што беа вклучени и Министерството за економија, како и Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство.

 

Тирана, 15 ноември 2022

Во рамките на 14-от состанок на Управниот одбор на министерско ниво на Регионалната школа за јавна администрација, во Тирана, министерот за информатичко општество и администрација Адмирим Алити говореше на неформалната дискусија на министерско ниво.

Pages

ANNOUNCEMENTS

Skopje, October 26, 2022

As part of MIOA's plans to create an environment as safe as possible from cyber-attacks, the Minister of Information Society and Administration, Admirim Aliti welcomed the delegation comprised of prestigious Israeli companies, experts in the field of cyber security to the working meeting dedicated to this segment.

We, as the Ministry of Information Society and Administration, in charge of the laws related to the media, strongly react with regards to yesterday's attack on the journalist Zoran Bozhinovski.

Pristina, October 25, 2022

The Minister of Information Society and Administration, Admirim Aliti, is taking part in the 2022 Western Balkans Summit: Building Bridges for Peace, Prosperity and Solidarity, organized by "The Economist" and with the support of the Government of Kosovo, which is taking place in Pristina.

Pages