Сподели:

PUBLIC RELATIONS

ANNOUNCEMENTS

Министерствотo за информатичко општество и администрација, согласно член 23 од Законот за младинско учество и младински политики за назначување на лице одговорно за работењето на Канцеларијата за млади за координирање, спроведување и следење на прашања од интерес на младите во делокругот на надлежностите на институцијата, го назначува службеникот, Диар Селими.

Скопје, 13 април 2021   

Министерот за информатичко општество и администрација Јетон Шаќири денеска учествуваше на министерскиот состанок за Отворено владино партнерство(ОВП), заедно со премиерот Зоран Заев и извршниот директор на Отворено владино партнерство од Њујорк, Санџај Прадан.

Скопје, 8 април 2021

Министерот за информатичко општество и администрација Јетон Шаќири денеска го презентираше годишниот извештај за вработените во јавниот сектор за 2020 година. Министерот потенцираше дека извештајот е веќе објавен на веб страницата на министерството, согласно законската обврска.

Pages

ANNOUNCEMENTS

Skopje, December 17th, 2020

Today, Deputy Minister of Information Society and Administration, Aleksandar Bajdevski, participated in the Second Sectoral Monitoring Committee on Democracy and Governance, which included discussions on effectiveness, efficiency, quality, coordination and alignment of activities in the field of Public Administration Reform, with with the ultimate goal being to reach a comprehensive advancement of the process.

Skopje, December 4th, 2020

As result of the four-year cooperation between MISA as main partner of USAID project for modernization of inspection services, implemented by IDEAS DePO, today, the Minister of Information Society and Administration Jeton Shaqiri issued a statement regarding conclusion of the project.

Skopje, November 6th, 2020

The Minister of Information Society and Administration, Jeton Shaqiri, participated in the 11th ministerial-level meeting of ReSPA's management board, held online. The meeting was focused on recognition of the work of the Regional School of Public Administration - ReSPA in the past, very challenging month, as well as during the ten years of existence thereof.

Pages