Сподели:

PUBLIC RELATIONS

ANNOUNCEMENTS

Скопје 18 февруари 2021

Денеска се одржа работна средба со претставниците на „Мастеркард“, преку видео-конференциска врска, на која беше презентирано решението за дигитална идентификација на граѓаните на Република Северна Македонија.

Скопје, 13 февруари 2021

По повод Светскиот ден на радиото, 13 февруари, заменикот министер за информатичко општество и администрација Александар Бајдевски, беше гостин во „Стадион“ на Канал 77. Наместо од студио, емисијата се емитуваше од Мозаик салата во претседателската вила, а разговорите се водеа на тема „Има ли вакцина за спас на медиумите“.

Скопје, 11 февруари 2021

 

Ова меѓу другото го изјави министерот за информатичко општество и администрација Јетон Шаќири, на настанот на кој беше презентиран извештајот за мониторингот над препораките од финалниот извештај за проектот „Проценка на ранливост од корупција во политиките и постапките за вработување, со посебен фокус на непотизам, кронизам и клиентелизам”. Настанот е во организација на Транспаренси Интернешнл-Македонија и Државната комисија за спречување на корупција, поддржан од Холандската амбасада.

Pages

ANNOUNCEMENTS

Skopje, October 20th, 2020

Today, a working meeting was held with the new EU Ambassador David Geer. The meeting was held in a constructive atmosphere, whereby Minister Jeton Shaqiri acquainted the EU Ambassador with the ministry's projects related to professionalization of administration, development of public service digitalization, as well as activities that would be undertaken to improve the climate for freedom of media and financial independence thereof.
 

Skopje, October 20th, 2020

The Ministry of Information Society and Administration, with cooperation with the company Huawei, provides an opportunity to award the five best students from ICT faculties in the Republic of North Macedonia. The opportunity in question is an online study programme "Huawei Seeds for the Future” organized by the company Huawei since 2008, which offers opportunity for the best students to gain knowledge of its operations in the ICT industry. All costs for this programme are covered by the company Huawei. The programme will be held from 2nd to 6th November 2020 on the public educational programme iLearningX.

Skopje, October 15th, 2020

Today, the Minister of Information Society and Administration Jeton Shaqiri met with UNDP Resident Representative Narine Sahakyan.

Pages