Сподели:

PUBLIC RELATIONS

ANNOUNCEMENTS

Скопје, 10 март 2021

 

Почитувани граѓани, секој од вас кој доби дозвола за движење од Министерството за информатичко општество и администрација за време на вонредна состојба, ве известуваме дека истите дозволи ќе важат и во овој период кога ќе се примени забраната за слободно движење.

Скопје, 10 март 2021

Известување и образец за дозвола за движење за време на полициски час од 22:00 часот до 05:00 часот наредниот ден од 10-22 март 2021
Владата на вчерашната седница донесе одлука со која се ограничува движењето во перидот од 22.00 – 05.00 часот наредниот ден од 10 – 22 март 2021 година.

По исклучок комапаниите кои работат во смени ќе може да издадат дозвола за движење на своите вработени.

Скопје, 09 март 2021

На денешната седница на Владата на Република Северна Македонија, донесена е одлука за забрана за движење на населението и на возилата од јавен превоз на територијата на Република Северна Македонија, во временски период од 22:00 часот до 05:00 часот следниот ден, почнувајќи од 10 март 2021 година (среда) до 22 март 2021 година (понеделник).

Од дозволите за движење кои Министерството за информатичко општество и администрација ги издаде во текот на минатата година...

Pages

ANNOUNCEMENTS

Skopje, October 28, 2020

Today, the Minister of Information Society and Administration, Jeton Shaqiri held a working meeting with Mr. Aleksandrs Antonovs, functional analysis and state reorganization expert.

Skopje, October 27th, 2020
 

As part of the third Western Balkans Digital Summit, held online in Tirana this year, the Minister of Information Society and Administration Jeton Shaqiri participated in the session titled: "The Role of Governments in Digital Transformation“.This Digital Summit, held as part of the Berlin Process, notes participation of high government representatives from the region, the European Commission, the Council of Regional Cooperation, representatives of business communities and other relevant stakeholders.

Skopje, October 22nd, 2020

The Ministry of Information Society and Administration and the ICT Chamber of Commerce (MASIT) commit to deepen cooperation and mutual connections, to attain improved implementation of joint activities.

This Memorandum aims to secure mutual cooperation between the parties with an aim to utilize competences and reference knowledge in the ICT field of each party, with a view to:

Pages