Сподели:

PUBLIC RELATIONS

ANNOUNCEMENTS

Скопје, 20 мај 2022

Денеска Министерот Алити  ја поздрави одличната и напорна работа што е досега постигната  со работната група за сајбер безбедност на критичната инфраструктура , при што му се заблагодари на тимот  на  USAID CIDR-DAI  за дадената експертска и техничка подршка.

Скопје, 18 мај 2022

Министерот за информатичко општество и администрација Адмирим Алити имаше воведно обраќање на меѓународната конференција за отворени податоци на тема: „Податоците и културата на отвореност“, организирана од Фондацијата за интернет и општество „Метаморфозис“, во рамки на Проектот на УСАИД за граѓанско учество.

Охрид, 17 мај 2022

Министерот за информатичко општество и администрација Адмирим Алити денеска учествуваше на ,,Меѓународната регулаторна конференција 2022“, во Охрид, во организација на Агенцијата за електронски комуникации(АЕК).

Pages

ANNOUNCEMENTS

Skopje April 20th, 2022

Today, the Minister of Information Society and Administration, Admirim Aliti, had a meeting with Mladen Chadikovski, President of the Association of Journalists of Macedonia (AJM) and Katerina Sinadinovska, President of the Management Board of CMEM.

 

Skopje April 20th, 2022

Topic of discussion at today's working meeting between the Minister of Information Society and Administration, Admirim Aliti and representatives of the company SAP were the possibilities for cooperation in the field of digitalization.

Skopje, April 18th, 2022

Advanced IT trainings and further developement of the information and communication skills of the administrative staff in the institutions at central and local level. This was the focus of the meeting between the Minister of Information Society and Administration, Admirim Aliti, and the director of "Semos Education", Valentina Taseva.

Pages