Министерот Алити се сретна со претставниците од Синдикатот на Државна Управа

Скопје, 29 ноември 2022

Министерот за информатичко општество и администрација, Адмирим Алити, денеска се сретна со  претставниците на Синдикатот на државната управа каде што  разговара  за законите и проблемите кои ги засегаат административните службеници.

Министерот Алити ја слушна нивната загриженост и ги информираше за плановите кои даваат оптимални решенија за вработените во јавниот сектор.

Министерот Алити нагласи дека процесот на реорганизација ќе ја оптимизира и хармонизира администрацијата и дека влезната улога на синдикатите во овој процес е многу корисна, затоа изрази подготвеност за континуирана соработка за да се донесат најдобри решенија во создавањето на ефикасна администрација.