Работна средба Алити- Dinçer
Скопје, 17 октомври 2022
 
Министерот за информатичко општество и администрација, Адмирим Алити, денеска го пречека во една работна средба, Tolga Dinçer- Извршен Директор и ЦЕО на компанијата DT Cloud, koja е водечка компанија на турскиот пазар и конкурентна на меѓународниот пазар, која овозможува дигитална трансформација и им помага на владите, организациите и компаниите од сите големини и индустрии, да иновираат и да се развиваат.
 
 
На овој состанок, Алити и Dinçer ги разгледа различните сегменти на дигиталната трансформација, кои носат придобивки во подобрувањето на дигиталните платформи и ефикасност во нашата посветеност на дигитализацијата.