Министер за информатичко општество и администрација

Search form

 • Скопје, 18 октомври 2021

  Глобалната иницијатива Отворено владино партнерство, во пресрет на одбележувањето на својата 10-годишнина, ја воведува Наградата за Отворена влада, со цел да ги препознае највлијателните заложби од ова партнерство, кои значително и во пракса го подобрија животот на луѓето или квалитетот на демократијата.

  Гласањето е отворено од 18 до 22 октомври 2021 година

 • Подгорица, 13 октомври 2021

  Министерот за информатичко општество и администрација д -р Јетон Шаќири учествува на Дигиталниот самит организиран од Советот за регионална соработка (РЦЦ) во Подгорица.

  Ова е втора посета на министерот Шаќири на Подгорица во последните четири месеци - по состанокот во јуни, каде започна бесплатен роаминг во шест земји од Западен Балкан - Северна Македонија, Албанија, Косово, Србија, Црна Гора и Босна и Херцеговина.

 • Скопје, 08 октомври 2021

  „Во целосна координација со Владата на Република Северна Македонија, ги поставивме своите цели во процесот на дигитализација на земјата.

  Владата на Република Северна Македонија ги усвои следните законски решенија:

  1. Предлог на Закон за изменување и дополнување на Законот за личното име

  2. Предлог на Закон за изменување и дополнување на Законот за патните исправи на државјаните на Република Северна Македонија

 • Скопје, 05 октомври 2021

  Во пресрет на Дигиталниот самит на земјите од Западен Балкан, кој оваа година по четврти пат ќе се одржи во Подгорица од 11 до 13 октомври, државната секретарка на Министерството за информатичко општество и администрација, Елена Манчева даде изјава за црногорските медиуми.

 • Скопје, 04 октомври 2021

  Заменикот министер за информатичко општество и администрација Александар Бајдевски имаше свое обраќање на меѓународната конференција “Cybersecurity in the Balkans: Challenges and Opportunities”

СООПШТЕНИЈА

Скопје, 18 октомври 2021

Глобалната иницијатива Отворено владино партнерство, во пресрет на одбележувањето на својата 10-годишнина, ја воведува Наградата за Отворена влада, со цел да ги препознае највлијателните заложби од ова партнерство, кои значително и во пракса го подобрија животот на луѓето или квалитетот на демократијата.

Гласањето е отворено од 18 до 22 октомври 2021 година

Подгорица, 13 октомври 2021

Министерот за информатичко општество и администрација д -р Јетон Шаќири учествува на Дигиталниот самит организиран од Советот за регионална соработка (РЦЦ) во Подгорица.

Скопје, 08 октомври 2021

„Во целосна координација со Владата на Република Северна Македонија, ги поставивме своите цели во процесот на дигитализација на земјата.

Владата на Република Северна Македонија ги усвои следните законски решенија:

1. Предлог на Закон за изменување и дополнување на Законот за личното име

Pages

СООПШТЕНИЈА

Скопје, 18 октомври 2021

Глобалната иницијатива Отворено владино партнерство, во пресрет на одбележувањето на својата 10-годишнина, ја воведува Наградата за Отворена влада, со цел да ги препознае највлијателните заложби од ова партнерство, кои значително и во пракса го подобрија животот на луѓето или квалитетот на демократијата.

Гласањето е отворено од 18 до 22 октомври 2021 година

Подгорица, 13 октомври 2021

Министерот за информатичко општество и администрација д -р Јетон Шаќири учествува на Дигиталниот самит организиран од Советот за регионална соработка (РЦЦ) во Подгорица.

Скопје, 08 октомври 2021

„Во целосна координација со Владата на Република Северна Македонија, ги поставивме своите цели во процесот на дигитализација на земјата.

Владата на Република Северна Македонија ги усвои следните законски решенија:

1. Предлог на Закон за изменување и дополнување на Законот за личното име

Pages

Со еден клик до сите услуги
Uslugi.gov.mk

» Стратегија за отворени податоци 2018-2020

» Национална стратегија за сајбер безбедност на Република Северна Македонија 2018 - 2022

» Стратегија за реформа на јавната администрација 2018-2022 година (лектура во тек)

» Акциски план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Нацрт Годишен извештај за спроведување на акцискиот план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2020 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2019 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2018 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2017 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2016 година

» Водич за давање повратна информација до јавноста за резултатите од процесите на подготовка на закони