Министер за информатичко општество и администрација

Search form

СООПШТЕНИЈА

Атина, 29 март 2019 година

Министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски и министерот без ресор задолжен за комуникации, отчетност и транспарентност Роберт Поповски, денеска се обратија на конференцијата на тема: „Лажни вести за Договорот од Преспа“, што се одржува во Атина, Р. Грција.

Скопје, 28 март 2019 година

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Зоран Заев и министри од Владата задолжени за реализација на клучните реформски приоритети денеска се обратија на средбата со Работната група на Советот на Европската унија за Западен Балкан/Проширување (КОВЕБ/КОЕЛА), што се одржа во Собранието на Република Северна Македонија.

Талин, 27 март 2019 година

Заменик-министерот за информатичко општество и администрација Александар Бајдевски е во работна посета на Талин, Естонија.

Тој заедно со претставници на МИОА, денеска оствари средба со Пирет Урб, шеф на оддел за меѓународни односи, РИА и со Уку Сарекано, раководител на одделот за сајбер-безбедност.

Pages

СООПШТЕНИЈА

Атина, 29 март 2019 година

Министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски и министерот без ресор задолжен за комуникации, отчетност и транспарентност Роберт Поповски, денеска се обратија на конференцијата на тема: „Лажни вести за Договорот од Преспа“, што се одржува во Атина, Р. Грција.

Скопје, 28 март 2019 година

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Зоран Заев и министри од Владата задолжени за реализација на клучните реформски приоритети денеска се обратија на средбата со Работната група на Советот на Европската унија за Западен Балкан/Проширување (КОВЕБ/КОЕЛА), што се одржа во Собранието на Република Северна Македонија.

Талин, 27 март 2019 година

Заменик-министерот за информатичко општество и администрација Александар Бајдевски е во работна посета на Талин, Естонија.

Тој заедно со претставници на МИОА, денеска оствари средба со Пирет Урб, шеф на оддел за меѓународни односи, РИА и со Уку Сарекано, раководител на одделот за сајбер-безбедност.

Pages


ЕНЕР

Мапираност на broadband покриенос