Search form

ANNOUNCEMENTS

Скопје, 29 мај 2020

Ги повикуваме уште еднаш сите граѓани да ја инсталираат апликацијата СтопКорона .

Во услови на разлабавување на рестриктивните мерки СтопКорона е алатка во нашите раце за намалување на ширењето на заразата.

Вашата и безбедноста на вашите најблиски е најважна!

Скопје, 13 мај 2020

Денешното соопштение на Конфедерацијата на слободни синдикати-КСС, се однесуваа на неколку теми поврзани со вработените во јавната администрација, кои не се точни.

Скопје, 08 мај

На 6 мај се одржа конститутивната видео седница на Советот за координација и следење на процесот на Отворено владино партнерство (ОВП) и Националниот Акциски план за ОВП 2018-2020 (Совет). На седницата се официјализираше конституирањето на Советот како советодавно тело за ОВП на Република Северна Македонија, за координација и следење на развојот и спроведувањето на акциските планови (АП).

Pages

ANNOUNCEMENTS

Skopje, September 6th, 2019

Today, Minister of Information Society and Administration, Damjan Manchevski, joined and supported the Campaign "Moj DDV".

The measure anticipating 15% VAT refund produces the expected results.

As of September 5th, a total od 16 333 516 fiscal receipts have been scanned, with a turnover of  8 341 449 275 MKD.

The 15% VAT refund accounts for 135 893 436 MKD or 2 210 000 EUR.

Skopje, September 4th, 2019

Since last year, the Ministry of Information Society and Administration, in cooperation with Foundation Metamorphosis, has been actively supporting EU Code Week (EU Code Week 2019) organized each year in October at various locations in several countries in Europe and beyond.

Skopje, August 26th, 2019

Today, the Minister of Information Society and Administration, Damjan Manchevski and the Minister of Trade, Torusim and Telecommunications of the Government of R.Serbia, Rasim Ljajikj signed an Agreement for Acceptance of Trust Services used in both states.

Pages